Kuinka ostaa paras kokolattiamatto kotiisi?

Täydellinen kokolattiamatto nostattaa huoneen auraa välittömästi ja samalla pehmentää sisustusta, vaimentaa ylimääräisiä ääniä, kaunistaa sisustusta ja paljon muuta. Lämpöä elämääsi ja kodin monipuolistaminen, yksi matto pystyy kaikkeen.   

Mutta saadaksesi irti kaikki hyödyt matosta, sinun täytyy ensin löytää oikea kokolattiamatto kotiisi. Kokolattiamatolta toivotut ominaisuudet ovat kaikille erilaisia – jotkut haluavat kestävän maton ja toisia kiinnostaa luksusmatto. Eli jos haluat sopivan maton kämppääsi, sinun täytyy ottaa huomioon useita eri asioita. 

Millainen elämäntyylisi on?

Elämäntapasi on todella tärkeässä roolissa, kun suunnitelmasi on hankkia kokolattiamatto kotiisi. Jos sinulla on pieniä lapsia tai lemmikkejä kotonasi, tarvitset maton, joka kestää märkää likaa, tahroja ja kovakouraista käsittelyä. Vastapainona, jos olet bilettäjä ja järjestät usein perjantai-iltojen kunniaksi juhlia kotonasi, tarvitset edestakaisin kulkevia vieraita kestävän maton. 

Mutta jos elämäsi on hidastempoista ja kotonasi käy vain harvoin vieraita, pystyt näyttimaan elegantin persialaisen tai marokkolaisen maton hyödyistä. Toisaalta jos kotonasi asuu vain aikuisia, voit silti valita kestävät matot. Eli sinun täytyy ensin pohtia elämäntapaasi ja vasta sitten ostaa matto. 

Ymmärrä väriteemoja

Yksi tärkeä vinkki, johon sinun tulee kiinnittää huomiosi ostoslistaltasi löytyessä kokolattiamatto, on väriteeman seuraaminen. Jos matto ja sisustus eivät koordinoi keskenään, et voi olettaa hyvää lopputulosta. Voit sekoittaa eri väriteemoja keskenään, mutta älä ole liian rohkea ja saa tilaa näyttämään kammottavalta. 

Esimerkiksi jos asuntosi väripaletti on rohkea, voit joko rauhoittaa tunnelmaa matolla tai tehdä sisustuksesta entistä rohkeamman. Jos makuuhuoneesi seinät ovat valkoiset, voit piristää tunnelmaa kirkkaanpunaisella tai tummanoranssilla matolla – nämä ovat täydellinen valinta. Mutta jos huoneessa on jo punaiset seinät, älä sekoita pakkaa punaisella matolla. Eli yritä löytää harmonia sisustuksen ja maton värin välille. 

Mitä tekstuuria haluat?

Nykyään löydät useita erilaisia tyylejä ja tekstuureja, kun olet mattokaupoilla. Jos tutkit tarjolla olevia mattoja tarkasti, löydät seuraavia tekstuureja: 

  • Sisal- ja juuttimatot ovat tekstuuriltaan kovia ja luonnollisia.
  • Puuvilla- ja villamatot ovat pehmeitä sekä imukykyisiä.
  • Silkki- ja samettimatot puolestaan sopivat pehmeyden ja silkkisyyden etsijöille.
  • Jos haluat kestävän maton, synteettisten mattojen kokoelma odottaa sinua. 

Eli sinulla on paljon valinnanvaraa mattojen tekstuurien saralla ja joudut etsimään sopivan tekstuurin jokaiseen huoneeseesi. Voit tehdä tekstuurien valinnan näin: 

  • Olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen valitse silkkinen tai samettinen tekstuuri, joka antaa luksustasoisen viimeistelyn. 
  • Seuraavaksi keittiöön ja kylpyhuoneeseen valitse synteettiset matot, koska ne eivät ime vettä itseensä ja ovat helposti pestäviä. 

Tarkista arvostelut ja mielipiteet

Jos et löydä kokolattiamattoa edes kaikkien eri vaihtoehtojen tutkimisen jälkeen, löydä innostusta muilta. Voit vierailla netissä erilaisissa blogeissa ja foorumeilla, joiden käyttäjät tietävät mikä on trendikästä juuri nyt. Aidot arvostelut antavat sinulle idean erilaisista mattojen tyyleistä ja auttavat valitsemaan sen oikean. 

Voit kysyä mielipiteitä myös ystäviltä ja perheenjäseniltä, jotka ovat hiljattain ostaneet uuden maton, jos et luota onlinearvosteluihin. Kysy: Mistä he ostivat maton? Millaisen maton he ostivat? Mistä tekstuurista he pitävät? 

Helppohoitoinen 

Monilla ihmisillä ei ole aikaa puhdistaa ja pestä mattoja säännöllisesti. Lisäksi he eivät halua kuluttaa rahaa ammattimaiseen mattopesulaan. Eli sinun ostamasi maton tulisi olla helppohoitoinen, että pystyt pitämään yllä pesuaikataulun. Jos olet töissä käyvä ihminen, tarvitsee mattosi pysyä kunnossa viikoittaisella imuroinnilla. Eli pidä maton hoito mielessä ennen ostamista. 

Mieti vaatimuksesi tarkasti ennen kuin kokolattiamatto päätyy ostoskoriisi. Muuten saatat hankkia väärän maton. Jos haluat käydä lävitse laajan valikoiman mattoja löytääksesi sen täydellisen, vieraile Trend Carpet -sivustolla. Sieltä löydät helposti makuusi sopivat parhaat matot. 

admin Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *